Garduri WPC – păreri, beneficii si avantaje

In acest articol, ne propunem sa va oferim cele mai actuale informații care sa va ajute sa luați o decizie corecta în alegerea plăcilor din WPC pentru construcția unui gard de împrejmuire al proprietății dumneavoastră.

Ce este WPC-ul?

Wood-plastic composites sau (WPC) este un compozit din diverse materiale precum lemn (fibra sau praf) si plastic precum polietilena(PE), polipropilena(PP), PVC sau acid poliacrilic (PLA).

In plus, în afara de lemn și plastic, WPC-ul poate de asemenea conține si alte materiale lignocelulozice și/sau anorganice.
Avantajul deosebit al WPC-ului este ca poate fi produs aproape integral din materiale reciclate sau colectate de la unitățile din industria de prelucrare a lemnului.

La ce mai este utilizat WPC-ul

Pentru ca WPC-ul este produs ca o pastă, acesta poate fi modelat aproape sub orice formă sau mărime. De asemenea WPC-ul din fabricație sau ulterior, poate fi vopsit în orice culoare, care sa se potrivească designului de ansamblu.

WPC-ul, datorita rezistentei sale sporite la factorii externi, cat si prețului relativ scăzut de fabricație, acesta este utilizat din ce in ce mai mult, atât la interior cat si la exterior, la realizarea de tavane, pardoseli, piese de mobilier, lambriuri, foișoare si bineînțeles garduri.

gard WPC
Gard WPC

Avantajele unui gard din WPC

Plăcile din WPC sunt 100% rezistente la apa și intemperii, ceea ce înseamnă ca sunt un produs durabil potrivit pentru construcția unui gard, unii vânzători oferind garanție pe foarte multi ani sau pe viață pentru plăcile de WPC.

WPC-ul este foarte rezistent la descompunere, sare și nu putrezește.

Plăcile de WPC nu necesita vopsire, grunduire sau alte operațiuni de întreținere costisitoare sau neprietenoase cu mediul înconjurător. Cu toate acestea, in timp, proprietarul dacă dorește o schimbare de decor va putea schimba înfățișarea plăcilor de WPC prin vopsire.

Plăcile de WPC se pot tăia si finisa la nevoie cu utilaje destinate tăierii unor astfel de materiale.

Fiind un material pe baza de polimeri, placa de WPC în funcție de producător, acesta nu arde cu flacără, în caz de incendiu putându-se topi in schimb la temperaturi mari, împiedicând astfel extinderea focului.

Eco-friendly, sau prietenoase cu mediul înconjurător, plăcile de WPC nu conțin formaldehidă, plumb, metanol sau alte substanțe periculoase pentru mediu. Astfel acestea nu au in compoziție substanțe potențial volatile care sa pună în pericol sanatatea oamenilor.

Ba mai mult, pentru fabricarea plăcilor, nu sunt tăiați copaci special pentru a se fabrica acest produs, lemnul din compoziția WPC-ului fiind folosit din resturile rămase în urma prelucrării altor produse din lemn. Iar plasticul utilizat de mulți producători provine adesea din surse reciclabile.

Rezistent la mucegai, termite și ciuperci, are astfel o durata mai lungă de viață decât un gard din lemn. 

Desi ca aspect, WPC-ul este asemănător cu plăcile din lemn, acesta necesita mai puține reparații si întreținere și nu se așchiază precum lemnul.
Pentru ca are o greutate mai redusa decât lemnul, WPC-ul se montează ușor si rapid si avem posibilitatea sa alegem plăci dintr-o gama foarte variata dimensiuni și culori.

Dezavantajele unui gard din WPC

Poate fi mai scump decât un gard din lemn, in schimb durabilitatea sporita a materialului si faptul ca nu necesita aceeași întreținere va face ca un gard din WPC sa fie mai avantajos din punctul de vedere a cheltuielilor.

Deși are rezistenta sporita în caz de incendiu, la temperaturi foarte mari, WPC-ul se poate topi sau distorsiona iremediabil.

0 0 Voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x